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スロークッカーで作る!お肉ほろほろポークチョップ・マッシュルームクリームソース/Pork Chop with Mushroom Cream Sauce Crock Pot Recipe

またかよ!なんですが、ガチで、研究してますよ!スロークッカーレシピ。私の目指すところは、忙しい人達でも、料理が得意じゃない人達でも、しっかり、バランスよく食べる習慣の手助けですから、スロークッカーの素晴らしさをイチオシせざるを得ない!

今日は、これから歯医者さんなので、では早速、レシピの紹介。

ポークチョップ・マッシュルームクリームソース

材料:3人~6人分

*ポークチョップの厚切り(2~2.5cm)4~6枚

*市販のクリームオブマッシュルームスープの缶(約300g) 1缶

*市販のオニオンスープの素 大さじ2

*ヘビークリーム 大さじ1(お好みで)

*パプリカ 大さじ1

*コショウ こさじ1

*オリーブオイル 適量

下味

*塩 適量 又はお好きなシーズニングソルト

*コショウ 適量

*小麦粉 適量

作り方

1.冷蔵庫からポークチョップを出しておきます。塩コショウし、30分以上放置。私は、いつものコレ↓ とコショウを使いました。なぜかポークチョップにはこのシーズニングが一番美味しいように感じます。

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2.30分下味をつけたポークチョップに、小麦粉をまぶします。万遍無くきれいに薄くコーティングするのがコツです。フライパンにオリーブオイルを入れて、強火にして、ポークチョップ周辺の表面をくまなく焼き目を付けます。この時、私はキャストアイロンパンを使いました。高熱を保てるキャストアイロンは焼き目を付ける時に大活躍してくれます。面倒な作業かもしれませんが、この作業は省かないでください!焼き目を付けて、お肉の水分を閉じ込めるのが重要なレシピです。

3.スロークッカーの底に、オリーブオイルをスプレーするか、ペーパータオルなどで、オリーブオイルを薄く塗ります。そうしてから、お肉をそこに並べて行きます。

4.小さなボールに、市販のクリームオブマッシュルームスープ缶(キャンベルなどの)市販のオニオンスープの素(リプトンなど)、パプリカ、コショウ、クリームを入れて良く混ぜます。この時に、事前に炒めたスライスマッシュルームを入れても美味しいと思います。

5.お肉の上から、4.のソースをかけて、スロークッカーをLowにして、8時間。Highなら4時間くらいで出来上がります。なんか、簡単すぎて申し訳ない。笑

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コツ:マッシュルームクリームソースが、↑の様になるまで、時間がかかり、途中、ドライすぎるかな?と思ったら、霧吹きに水を入れて一吹き、二吹き、水分を補ってあげてください。お肉から多少水分は出ます。

*このレシピは、昔、シカゴの本屋さんで働いてた時に出会った、年上の同僚の方(日本人主婦)が教えてくれた、アメリカ人大好きな、所謂、キャンベルスープ缶レシピ の応用です。本来、ビーフとオーブンでゆっくりしあげるレシピなんですが、私は、ポークチョップでも出来るんじゃないか?と思って昨日実験してみたら、夫が大喜び。週一で食べたいと言いました。笑

*私は、ポテトの皮ごと茹でたものと、アスパラガスを茹でたものを添えました。

*トッピングに、いつもの、フレンチフライドオニオンなんかも美味しいかもと思いました。次回やってみます。

Pork Chop with Mushroom Cream Sauce Crock Pot Recipe

Ingredients: for 3 to 6 people

* Thick slices of pork chop (about 1 in.)  4 to 6 

* 1 can of commercially available cream of mushroom soup (approx. 10oz)

* 2 tablespoons of commercially available onion soup

* 1 tablespoon of heavy cream (if you like)

* 1 tablespoon of paprika

* 1 teaspoon of black pepper

* 1 tablespoon of olive oil

Seasoning

* Appropriate amount of salt or your favorite seasoning salt

* Black Pepper appropriate amount

* Appropriate amount of flour for coating

How to make

1. Take out the pork chops from the refrigerator. Salt and pepper and leave for at least 30 minutes. I used Lawry's seasoned salt and black pepper. For some reason, this seasoning combination seems to be very good for pork chops.

2. Sprinkle flour on the pork chops that have been seasoned for 30 minutes. The tip is to coat pork chops evenly and thinly. Put olive oil in a frying pan and heat it over high heat to brown the surface around the pork chop. At this time, I used a cast iron pan. Cast iron pan is excellent for this process. It can be a tedious task, but don't omit it! It is an important process for this recipe to grill and trap the moisture in the meat.

3. Spray olive oil on the bottom of the crock pot or apply a thin coat of olive oil with a paper towel. Then put the meat on the bottom of pot.

4. In a small bowl, add a can of cream of mushrooms (such as Campbell),  2 tablespoon of onion soup  (such as Lipton), paprika, black pepper, and heavy cream and mix well. My suggestion: I think  delicious to add sliced fried mushrooms if you like.

5. Pour over the sauce on the meat and put a lid on, set the slow cooker to Low for 8 hours, High for 4 hours.

   

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