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超簡単!精進料理風ヒジキの煮物 /Easy Hijiki

材料:2~4人分

* 乾燥ヒジキ 大さじ 5くらい

* 人参 大きいの半分くらい

* 冷凍ムキマメ(豆のみの枝豆)1/2カップ(お好きな量で)

* 高野豆腐 調理だし付きの物(新あさひ豆腐など)一つ

* 水 150㎖

* 醤油 小さじ1~2(お好みの量で。減塩中なら入れなくって良い)

* 砂糖 小さじ1 (オプショナル)

* サラダ油 大さじ1


 作り方:

1.乾燥ヒジキを水に入れて10分くらい戻す。高野豆腐もぬるま湯に付けて戻す。戻したヒジキはザルに上げる。高野豆腐は軽く絞って水気を切る。


2.水150㎖を電子レンジで30秒加熱し、高野豆腐についてくる小袋のだしを入れ良くとかし、醤油、砂糖を加えておく。


3.水気を切った高野豆腐をだいたい1㎝角くらいに切り分ける。


4.人参も1㎝角の3mmで薄切りにし、さらに入れて電子レンジで1分間加熱する。


5.フライパンを良く温めて、サラダ油を入れ、中火強で人参を炒める。次に冷凍のムキマメ、ヒジキ、高野豆腐の順でザクっと炒める。


6.2で作っただしを5のフライパンに入れ味付けする。水っ気がなくなるまで中火で炒る。

これだけ!所要時間 15分?短時間で簡単にできます!

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↑これを使いました!

Ingredients: for 2-4 people

* About 5 tablespoons of dried hijiki

* About 1/2 large carrot

* 1/2 cup of frozen Mukimame  (soybeans with out the pod) 

* 1 Koya tofu(Picture above↑) with cooking soup stock (Shin Asahi tofu, etc.)

* Water 150㎖

* 1-2 teaspoons of soy sauce (As you like. You don't have to add it if you are reducing salt. I usual put 1 tsp for taste.)

* 1 teaspoon sugar (optional)

* 1 tablespoon of salad oil

How to make:

1. Put the dried hijiki in water about 10 minutes. Then drain the water with a strainer. Soak Koya tofu in lukewarm water for about 10 minutes or so until it absolved the water completely. lightly squeeze Koya tofu to drain water.

2. Heat 150 ㎖ of water in the microwave for 30 seconds, add the soup stock in a small bag that comes with Koya tofu, mix well, and add soy sauce and sugar, if you like. Set aside.

3. Cut the drained Koya tofu into pieces of about 1 cm square.

4. Cut the carrots into thin slices of 1 cm square and 3 mm, add them and heat them in the microwave for 1 minute.

5. Heat the frying pan well, then add the cooking oil, and fry the carrots over medium heat for one minute. Next, put the frozen Mukimame, Hijiki, and Koya tofu in that order. Fry all for 2 to 3 minutes. Put the seasoning liquid( 2.) that made from the soup stock.

6. Cook on medium heat until excess liquid is gone.

That's it! Cooking time required 15 minutes. It's very quick and easy! 

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