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過剰在庫缶で作るパンプキンプリン/Made with overstock can Pumpkin Pudding
サンクスギビングセールで、安いからって、つい買い過ぎてしまった、パンプキン缶 を使かった、簡単パンプキンプリン。牛乳の代わりにエバミルクも消費と思う人はそれも可。笑
過剰在庫缶で作るパンプキンプリン
材料:(13cmx23cm 1ローフ分)
カラメルソース
*砂糖 80g
*水 大さじ1+大さじ2
プリン
*パンプキン缶 15oz 缶(425g)
*牛乳 200g(生クリームが無なしの場合300g)
*生クリーム 100g(牛乳だけでもOK)
*卵 4個
*砂糖 80g
*バニラエッセンス 小さじ1
1.小さな鍋に砂糖とお水大さじ1を入れ中火にかけます。沸騰して来たらこげない様に鍋を回しながら、濃いめのカラメル色になるまで煮詰めます。こげ茶色になったら鍋を火から離し、お水大さじ2を加えます。この時、液体が撥ねるので何も置いてないシンクの中でするといいです。カラメルと水が良く混ざったらカラメルソースの出来上がり。
2.粗熱が取れたら温かいソースを耐熱ガラスのローフパンに注ぎ平らにします。
3.ボールに、パンプキン缶、牛乳、生クリーム、砂糖、卵、バニラエッセンスを入れてよく混ぜます。
4.3のミクスチャーを裏ごししながら、カラメルソースの入った1のローフパンの上から注ぎ入れます。
5.大きめのベイキングパンに4のローフパンを入れオーブンラックの上に乗せてから、ベイキングパンの方に熱湯を底から1㎝くらい注ぎます。350℉に温めておいたオーブンで1時間くらい焼きます。竹串チェックをしてプリンが竹串につかなければ出来上がり。冷ましてから冷蔵庫で3時間以上冷やします。
*ブランデーの香りのホイップクリームと一緒に食べると美味しいです。
*生クリーム無しでもプリンは出来ます。その場合、牛乳の量は300gで。
*牛乳+生クリームの代わりに、エバミルク缶(12oz/354g)でもOK。この場合パンプキンパイの様にデンス(こってり)なプディングになります。
Made with overstock can Pumpkin Pudding
Ingredients: (5x9 Glass baking loaf)
Caramel sauce
* Sugar 80g
* Water 1 tbsp + 2 tbsp
Pudding
* 1 Pumpkin Can 15oz
* 200g Milk
* 100g Heavy cream
* 4 eggs
* 80g Sugar
* 1 tsp Vanilla essence
1. Make Caramel sauce. In a small sauce pan, put sugar and 1 tbsp of water and mix well. Cook with medium heat and keep on stiring until it becomes a nice dark brown syrup. Then immediately pour 2 tbsp of water over the syrup stir with a spoon.
2. Pour caramel syrup into a glass baking loaf and make spread evenly. Set aside.
3. I large bowl, put Pumpkin, milk , heavy cream, eggs ,sugar and vanilla essence and mix until well combined.
4. Strain the mixture with a strainer and pour it into the loaf with caramel sauce.
5. Place the loaf pan in large pan(13x9x2 inches), on oven rack. Pour very hot water into pan to within 1/2 inch from the bottom.
6. Bake with 350F, for about 1 hour. Tooth pick check and let it cool down for about 30 mitutes then cool it in refrigerator for more than 3 hours.
* Eat with brandy cream is an idea.
* If you don't have heavy cream, you can also make this with 300g of milk. OR 1 can of evaporated milk.