ケト食でもOK!サザンスタイル・キャベツ炒め/Keto Friendly Southern fried Cabbage
一皿でも、栄養バランスよく美味しい!ケト食としても使えるかも?(ケト食の時はソーセージは糖質の低めを使う)
ケト食でもOK!サザンスタイル・キャベツ炒め
材料:4~6人分
*キャベツ 丸ごと1個 (芯は除く)
*ベーコン 5枚
*ソーセージ 400g~500g (お好みのソーセージでOK!)
*玉ねぎ 1個
*エシャロット 1個
*グリーンペッパー 1個
*パプリカ 1個
味付け
*チキンブイヨンパウダー 小さじ1
*黒コショウ 小さじ1/4
*ガーリックパウダー 小さじ1/2
*オニオンパウダー 小さじ1/2
*カイエンペッパー 小さじ1/4
*パプリカ 小さじ1
*タイム 小さじ1/4
*レッドチリペッパー 1個を刻んだもの
*ウスターソース 大さじ1
*ホワイトヴィネガー 大さじ1
1.材料を切ります。キャベツは芯を取って、ざく切りで、だいたい2㎝。オニオンは半分に切って1㎝程の縦切りスライスにします。エシャロットはみじん切りにします。パプリカ、グリーンペッパー縦半分にして縦切り1㎝のスライスにします。ソーセージは輪切り、ベーコンは1㎝~2㎝の幅に切ります。
2.液状のもの以外の味付けの調味料を小さな容器に入れミックスしておきます。
3.大きなフライパンを中火で熱しながら、ベーコンを入れてじっくり炒めます。ベーコンの脂が出てきたら、輪切りにしたソーセージを入れて焼きます。焼きあがったらお皿にベーコンとソーセージを取り上げます。
4.油の残ったフライパンに、オニオンとエシャロットを炒めます。柔らかくなってきたら、パプリカとグリーンペッパーを入れ炒めます。ペッパーが柔らかくなってきたら、キャベツを入れます。鍋の大きさにもよりますが、キャベツが入りきらない時はいったん蓋をしてしんなりさせ、残りも同じように蓋をして柔らかくしてから全体を炒めていきます。
5.すべての野菜が柔らかくなって、オニオンが茶色く色付いてきたら、火を少し弱めて、味付けの材料をすべて入れて味付けしながらさらに炒めます。仕上げに、ウスターソースとホワイトヴィネガーを入れてさらに炒め混ぜ出来上がり。
*ブラウンライス+ワイルドライスを添えると美味しいです。(ケトジェニックダイエットではNGですが)
Keto Friendly Southern fried Cabbage
This recipe is delicious with a good nutritional balance!
Ingredients: for 4-6 people
* 1 whole cabbage (excluding core)
* 5 slices of bacon
* Sausage 400g-500g (You can use your favorite sausage!)
* 1 onion
* 1 shallot
* 1 green pepper
* 1 paprika
Seasoning
* 1 teaspoon chicken bouillon powder
* Black pepper 1/4 teaspoon
* Garlic powder 1/2 teaspoon
* 1/2 teaspoon of onion powder
* Cayenne pepper 1/4 teaspoon
* 1 teaspoon of paprika
* Time 1/4 teaspoon
* 1 chopped red chili pepper
* 1 tablespoon Worcestershire sauce
* 1 tablespoon of white vinegar
1. Cut the Ingredients. The cabbage has to be cored, chopped about 2 cm widths. Cut a onion in half and make a vertical slice of about 1 cm widths. Finely chop a shallot. Cut the paprika and green pepper in half vertically and cut into 1 cm widths slices. Cut sausages into slices about 1cm widths and bacon into 1 cm to 2 cm widths.
2. Except Worcestershire sauce and White vinegar, put all seasonings in a small bowl and mix them well. Set aside.
3. While heating a large frying pan over medium heat, add bacon and fry slowly. When the bacon fat comes out, add the sliced sausage and cook. When it's done, pick up bacon and sausage on a plate. Set aside.
4. Fry the onion and shallot in a frying pan with oil left. When it becomes soft, add paprika and green pepper and fry. When the pepper becomes soft, add cabbage. It depends on the size of the pot, but if all the cabbage does not fit in the pan, cover it once to make it soft, and then cover the rest in the cabbage same way to soften it, and then fry the whole.
5. When all the vegetables are tender and the onions turn brown, reduce the heat a little, add all the seasoning ingredients and fry further while seasoning. To finish, add Worcestershire sauce and white vinegar and stir-fry.
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