【七山の新茶葉料理✨お茶の葉の天ぷら!?】
先週取材したお茶農家さんの新茶摘みの時にいただいたお茶の葉で天ぷらをしました!
揚げてる間中お茶の良い香りが台所に広がって、
「こんなに香るんだ!?」
と驚きました!
七山の高冷地で栽培されるお茶は特に香りが良いそうです😆✨
食レポで【Yummy サユリ】のくせに、決め台詞を言うのを忘れております😂
今回は片栗粉とお水だけで揚げてみました!
ザクザクして美味しかったです❤️
鳴神の庄では天ぷら用にお茶の葉も売ってました😊❤️
お近くの方はぜひお試しください!
【Japanese tea leaf Tempura!?】
We went to some tea plantations last week.
We've got some fresh tea leaves for Tempura.
When I was frying tea leaves, the tea aroma spreaded all over the kitchen!
Nanayama's cool environment grows the tea full of aroma.
I forgot to say my important line as 'Yummy Sayuri'.
I used starch instead of Tempura dough.
It was really crunchy.
You can buy the tea leaves at Narukaminosho (Local market).