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薩摩焼

The hot water bowl is Satsuma ware.


🥗Mixed rice (chirashi sushi) + eggplant carrot pork sauté + chicken karaage 🥗




江戸時代には薩摩藩の御用品として生産者と技術者が制限されており、その後、明治政府は陶磁器を貿易の重要産物と位置づけたものの需要を捌ききれず、日本全国の陶産地が参入して「SATSUMA」として輸出するようになった[3]。そのため産地別に京薩摩、大阪薩摩、神戸薩摩、東京薩摩、横浜薩摩などを生じ、これに対して鹿児島で作られたものは本薩摩と呼ばれるようになった[3]。
(✨これは、初めて知りました✨)

During the Edo period, the number of producers and technicians was limited because ceramics were used as a purveyor to the Satsuma domain, and although the Meiji government subsequently positioned ceramics as an important trade item, it was unable to meet the demand, and ceramic production areas sprung up across the country. to enter the market. It began to be exported as "SATSUMA" [3]. As a result, Satsuma was classified into Kyoto Satsuma, Osaka Satsuma, Kobe Satsuma, Tokyo Satsuma, Yokohama Satsuma, etc., and Satsuma made in Kagoshima came to be called Hon Satsuma.[3]






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