2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.21
昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。
【101】Question
Select one prefecture that has developed "Saito no Shizuku" sake brewing rice.
Okayama
Hiroshima
Yamaguchi
Fukuoka
【102】Question
Select one prefecture whose sake brewing rice production type is " self-sufficient type".
Hiroshima
Kochi
Yamaguchi
Fukuoka
【103】Question
In Shubo's brewing formula, select one quantity of Kakemai (hanging rice) when the total rice up to Moromi is 1000 kg.
23kg
47kg
70kg
105kg
【104】Question
Select one daki (a hot-water keg) time in Shubo's fukure-yudo.
1-2 hours
2-3 hours
3-4 hours
4-5 hours
【105】Question
Select one appropriate value for the general pH of sake.
pH 1.2
pH 3.2
pH 4.2
pH 7.0
答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。
ここから先は
¥ 100
この記事が気に入ったらチップで応援してみませんか?