2023年度SAKE DIPLOMA International対策問題集 Vol.27
昨年までAmazonのKindleで販売していた「Japanese SAKE QUIZ 250: SAKE DIPLOMA International 2022 support (English Edition)」を、今年からnoteにて無料公開することにしました。定期的に更新していきますので、受験する皆さんはぜひご活用ください。
【131】Question
In shochu making, select the highest temperature on the second day of koji making.
40℃
50℃
60℃
70℃
【132】Question
Select one event in the history of shochu making in 1559.
Carpenter's wing graffiti
Jorge Alvarez reports
Use of black koji mold becomes widespread in the production of sweet-potato shochu
Sweet potatoes are introduced to Ibusuki City, Kagoshima, and cultivation spreads
【133】Question
Select one steaming process in which rice is moved by a mesh belt conveyor through a steam-rich tunnel.
Koshiki
Ro
Wagama
Continuous rice cooling machine
【134】Question
Select one appropriate term to describe the degree of steamed rice dissolution in terms of % concentration.
baume
gen-ekisu
sake meter value
alcoholic content
【135】Question
Select one region in Niigata Prefecture with the most snow.
Joetsu Region
Chuetsu Region
Shimoetsu Region
Sado Island
答えはご自身で公式テキストにてご確認ください。
答えと解説は有料となります。
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