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豆腐めぐり Tofu tour

浅草 浅草寺そばの豆腐屋さんTofu shop near Asakusa Sensoji Temple

生ゆば豆腐専門店 栃木家商店
★Raw Yuba Tofu Specialty Store Tochigiya Shoten

クリーミーな絹豆腐だった。そこで作ってる。黒ゴマ豆腐もおいしかった。It was creamy silk tofu. They`re making it there. Black sesame tofu was also delicious.

★福島県奥会津金山町 とうふ茶屋 本店・工場★
Tofu Chaya Main Store and Factory, Kanayama-cho, Okuaizu, Fukushima Prefecture

食べてみたい I want to try it.

★OKストアで売ってる濃いめ寄せ豆腐濃厚。栃木で作ってる。
ok store sells thick tofu rich tofu made in tochigi 

★感想★
豆腐は水が命って言うけど、会津で食べた豆腐は美味しかった。
浅草は技術がすごいと思う。昔は街に1つか2つは手作り豆腐屋さんがあったが
なくなって悲しい。。北インドに行った時日本人に技術を教えてもらったインド人の木綿豆腐屋さんがあった。ヴェジタリアンが多いから売れると言ってた。
日本の食文化が残ってほしいのでなるべくお気に入りの豆腐は商店で買うようにしている。

★Impressions★
It is said that water is the life of tofu, but the tofu I ate in Aizu was delicious.
I think Asakusa's technology is amazing. In the past, there were one or two handmade tofu shops in the city.It's sad that it's gone. . When I went to North India, there was an Indian cotton tofu shop where Japanese people taught ひhim the technology. He said he could sell it because there are a lot of vegitarians.I want Japanese food culture to remain, so I try to buy my favorite tofu at the homemade store as much as possible.



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