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英語日記#13 家系ラーメンの魅力について

#13 英語日記

2022年9月26日

天気 晴れ

おはようございます!
今日は朝から最高の天気ですね。
今からジムに向かいながらに日記を書きたいと思います。朝の5時50分です。眠いです。w

good morning!
 It's the best weather since the morning today.
 I would like to write a diary while heading to the gym from now on.  It's 5:50 in the morning.  I'm sleepy.  lol

今日は私が大好きな家系ラーメンについてお話ししたいと思います。

家系ラーメンは、ラーメン業界に革命を起こしたラーメンだと思いますので、私なりに分析した革命ポイントを三つご紹介したいと思います。

Today I would like to talk about my favorite Iekei ramen.

 Iekei ramen is the ramen that revolutionized the ramen industry, so I would like to introduce three revolutionary points that I have analyzed.


①アレンジの楽しみ
二郎系ラーメンも同じだが、オプションの多さは家系ラーメンの方が多いと思います。
油の量、麺の硬さ、味の濃さ、ご飯の有無
これだけでも充分だと思いますが、これに加えてセルフで、ニンニク、豆板醤、胡椒、胡麻と言った卓上のアイテムを使うことにより、自分好みのオンリーワンのラーメンを作り出す事ができるところはラーメンの種類の中でも家系ラーメンがNo.1だと思います。

個々の好みが多様化している中にアジャストしている素晴らしい商品だと思います。

① The fun of arranging
 Jiro ramen is the same, but I think Iekei ramen has more options.
 Amount of oil, hardness of noodles, strength of taste, presence or absence of rice
 I think this alone is enough, but in addition to this, by using tabletop items such as garlic, chili bean sauce, pepper, and sesame seeds, you can create your own unique ramen to your liking. I think Iekei ramen is No.1 among the types.

 I think it's a wonderful product that adjusts while individual tastes are diversifying.


②ご飯にあう
普通は、主食に主食を合わせないことが多いと思います。家系ラーメンの時はなぜかご飯が無性に食べたくなります。少しカレーとかの考えに近いと思います。味の変化もご飯の有無によっても変化できる仕組みになっており、ご飯を食べる人にとって家系ラーメンは高いホスピタリティがあります。

特にスープを染み込ませる海苔の発想は秀逸です。海苔にスープに浸して、海苔でご飯を巻くこの発想は見事です。とにかくうまい。

満腹感が最高潮に達することにより、高い満足度を醸成し、リピートが発生していると思います。

② Goes well with rice
 Normally, I think that it is often not possible to match the staple food to the staple food.  For some reason, I want to eat rice when Iekei-ramen.  I think it's a little closer to the idea of ​​curry.  The taste can be changed depending on the presence or absence of rice, so for those who eat rice, Iekei ramen has a high level of hospitality.

 Especially the idea of ​​seaweed that soaks up the soup is excellent.  The idea of ​​soaking seaweed in soup and wrapping rice in seaweed is brilliant.  It's good anyway.

 By reaching the peak of the feeling of fullness, I think that a high level of satisfaction is fostered and repeat customers are generated.


③店舗拡大がしやすい
家系ラーメン店はメニューが少なくスープベースが一つで良いです。つまり、一種類を徹底して作ることにより、セントラル的に各店舗に配送できます。天下一品や、一蘭などと同様だと思います。また、作り方もシンプルであり、スープとかえしと鶏油の組み合わせで完成するため、非常にシンプルです。
既にインフラ的ラーメンになりつつあるため、フランチャイズもうまくいきやすく、ラーメン店を開業する上では、選択しやすい種類だと私は思います。メニューも少なく、オペレーションの負荷も少ないため、今後も店舗拡大していく気がしてますし、そこが家系ラーメンの強さだと思います。

③ Easy to expand stores
 Iekei ramen shops have few menus and one soup base is enough.  In other words, by making one type thoroughly, we can centrally deliver it to each store.  I think it's the same as Tenkaippin and Ichiran.  Also, the recipe is simple, and it is very simple because it is completed by combining soup, Kaeshi, and chicken oil.
 Since it is already becoming an infrastructure ramen, franchises are easy to do well, and I think it is an easy type to choose when opening a ramen shop.  Since the menu is small and the operational burden is light, I feel that the store will continue to expand in the future, and I think that is the strength of Iekei Ramen.


最初に吉村さんがそこまで考えてやっていたかは定かではないですが、よく考えられており、ラーメン一杯の中に顧客ニーズに対応するシステムが組み込まれていると思います。また、暖簾分け後の経営も安定する家系ラーメンは、ラーメン業界の中でも日本国民のソウルフードになっていると思います。

I'm not sure if Mr. Yoshimura thought about it that much in the first place, but I think it was well thought out and a system that responds to customer needs is built into a bowl of ramen.  In addition, Iekei ramen, which has stable management after the division of goodwill, has become the soul food of the Japanese people in the ramen industry.

本日の日記は以上で終わりたいと思います。
次回は最近はまっているナチュールワインについてお話ししたいと思います。

今日も一日元気にいきましょ!
お読み頂きありがとうございました!

I would like to end today's diary.
 Next time, I would like to talk about nature wine, which I have been into recently.

 Let's cheer up today as well!
 Thank you for reading!

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