だんご
日曜の昼下がり
米粉をボールに入れて、水を適当に入れて、こねこね
少し水を足したり、粉を足したり、
丸く丸めて、片手鍋にポンポン。。。
形は、ちょっと歪んでて、こんなのにあんなのだったり
丸くなかったりするけど
きなこまぶしてたべるとおいしい
子供たちも、丸くなくても、おいしい方がいいって言ってくれるから
エレファント象印のタイ産の2RMちょっとの、この米粉
いつも、冷蔵庫で出番を待っている。
Dumpling
Early afternoon on Sundays
I put rice flour in a bowl and mix it with water.
Making small balls a lot.
Then put them into hot water…
The shapes of them are many different.
But it tastes very good.
Sprinkle sweet soybean flour on dumplings.
Kids also became happy while eating them.
Rice flour "2 RM"made in Thailand is always waiting for us in a fridge.
(*I wrote it around in 2011.)