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なぜTeriyakiがアメリカで人気なのか
またお会いできてうれしいです!
今日は、アメリカでの照り焼き人気の謎についてのお話を共有します。
照り焼きは日本よりもアメリカで人気があります。(体感)
https://www.youtube.com/watch?v=DOsP9s3pijQ
↑照り焼きに対してテンション爆上がりな人たち
外に出かけると、文字通りどこでも照り焼きを食べられるので謎が深まるばかりです。
アメリカ在住の友人は、アメリカ人の誰もが照り焼きが何であるかを知っていて、どんな味がするか知っていると話してくれました。
ウィキペディアによると、アメリカの照り焼きについては深い歴史があるそうです。
1957年、キッコーマンは米国に事業を拡大しましたが、醤油の消費量がそれほど多くないという課題に直面しています。
挑戦に直面して、キッコーマンで働いていた吉永タム氏は、アメリカの肉をより美味しくすることができる照り焼きソースを発明しました。
これが照り焼きの始まりでした。
その後照り焼き人気に火がつき、原料である醤油の消費量も大幅に増加したとのことです。
日本人にとっては、照り焼きの味は日本のそれとは異なることがあるため、少し調整が必要です。
個人的には、『照り焼き』だけではなく、『Teriyaki』も結構好きです。
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今日は以上です。
ここまで来てくれてありがとう!
Hi, I am glad to see you again!
Today, I am gonna share the a mystery about Teriyaki in the U.S.
Teriyaki is more popular in the U.S. than in Japan.
This is kind of mystery because if you go out in the U.S., it is easy to get teriyaki literally anywhere.
My friend also told me that everyone knows what teriyaki is and taste like.
According to Wikipedia, there was a deep history about Teriyaki in the U.S.
In 1957, Kikkohman expand their business to the U.S. but they face challenges that the amount of consumption of Shoyu was not huge.
Facing the challenge, Tamu Yoshinaga who had worked for Kikkohman invented Teriyaki which could make American meat more tasty.
This was the beginning of Teriyaki.
After that, the consumption of Shoyu rose greatly, actually because Shoyu is the key ingredient for Teriyaki.
But for Japanese, the taste of Teriyaki is different from Japanese one sometimes so you might need some adjustments.
Personally, I also like Teriyaki, not Japanese Teriyaki.
That is all for today.
Thank you for coming here!