見出し画像

聚楽第 リミテッドエディション(Jurakudai Limited Edition)

厳選した山田錦を40%まで精米し、小仕込みの定温長期発酵で精根を盡して仕立て上げた清酒の中の芸術品。純米大吟醸特有の奥深い味わいと雑味の全くない後味の良さ、果実のような香りが特徴です。

Carefully selected Yamada Nishiki rice is polished to 40%, and the roots are thoroughly fermented in a small batch at a constant temperature for a long time. It is characterized by a deep flavor unique to junmai daiginjo, a good aftertaste with no off-flavours, and a fruity aroma.

・純米大吟醸 Junmai Daiginjo
純米大吟醸とは、原料米を50%以下まで精米(50%以上削る)、吟醸造り(低温長期発酵など)を行い、アルコール添加をのない日本酒です。このお酒は山田錦を40%まで精米しています。
Junmai Daiginjo is sake that has been polished to less than 50% of the raw material rice (removed by more than 50%), ginjo-brewed (low-temperature long-term fermentation, etc.), and has no alcohol added. This sake is made with Yamada Nishiki rice polished to 40%.

・アルコール分 16% Alcohol 16%
このお酒のアルコールは、原酒のためやや高めです。冷酒、常温(5〜20度)でお召し上がりいただくことがオススメです。
The alcohol content of this sake is slightly higher because it is unblended. It is recommended to be served cold, at room temperature (5-20 degrees).

・原料米品種 兵庫産「山田錦」
 Variety name of raw material rice「yamadanishiki」

・吟醸酵母 きょうかい1801酵母を使用しています。
Ginjo yeast Kyokai "1801" yeast is used.

佐々木酒造株式会社 Sasaki sake Brewery


いいなと思ったら応援しよう!