聚楽第 純米大吟醸 (Jurakudai Junmai Daiginjo)
銘酒はいい米、いい水、いい杜氏から生まれます。純米大吟醸聚楽第は、それらが三位一体となった清酒の中の芸術品。酒造好適米の山田錦を最高まで精米し、腕利きの杜氏や蔵人が低温でじっくり育て上げた特別なお酒です。果実のような吟醸香と気品のある味わいをお楽しみください。
High-quality sake is born from good rice, good water, and good chief brewers. Junmai Daiginjo Jurakudai is a work of art in sake that combines these three elements. Yamadanishiki rice, which is suitable for sake brewing, is polished to the maximum, and is a special sake that is slowly grown at a low temperature by skilled brewers and brewers. Enjoy the fruity ginjo incense and elegant taste.
・純米大吟醸 Junmai Daiginjo
純米大吟醸とは、原料米を50%以下まで精米(50%以上削る)、吟醸造り(低温長期発酵など)を行い、アルコール添加をのない日本酒です。このお酒は山田錦を40%まで精米しています。
Junmai Daiginjo is sake that has been polished to less than 50% of the raw material rice (removed by more than 50%), ginjo-brewed (low-temperature long-term fermentation, etc.), and has no alcohol added. This sake is made with Yamada Nishiki rice polished to 40%.
・アルコール分 16% Alcohol 16%
このお酒のアルコールは、原酒のためやや高めです。冷酒、常温(5〜20度)でお召し上がりいただくことがオススメです。
The alcohol content of this sake is slightly higher because it is unblended. It is recommended to be served cold, at room temperature (5-20 degrees).
・原料米品種 兵庫産「山田錦」
Variety name of raw material rice「yamadanishiki」
・吟醸酵母 きょうかい1801酵母を使用しています。
Ginjo yeast Kyokai "1801" yeast is used.
佐々木酒造株式会社 Sasaki sake Brewery