聚楽第 純米吟醸(Jurakudai Junmai Ginjo )
厳選した国産米を原料に、濾過などを差し控えて米の旨み、香りをそのままにバランスよく仕上げた自然流の純米吟醸酒です。
まろやかな口当たり、キレの良い喉ごしで幅のある味わいをお楽しみください。
Made from carefully selected domestically produced rice, this natural-style junmai ginjo sake has a well-balanced finish that maintains the flavor and aroma of the rice without filtering. Enjoy a wide range of flavors with a mellow mouthfeel and a smooth throat.
・純米吟醸 Junmai Ginjo
純米吟醸とは、原材料を60%以下まで精米(40%以上削る)、かつアルコール添加を行っていない日本酒です。
Junmai ginjo is a type of sake with less than 60% rice remaining (over 40% polished) and no distilled alcohol added.
・アルコール分 15% Alcohol 15%
このお酒のアルコール分は、加水調整しているため一般的な日本酒の度数です。
冷酒から熱燗まで、幅広い温度帯でお楽しみいただけます。
The alcohol content of this sake is adjusted with water, so it is a common Japanese sake. From cold sake to hot sake, you can enjoy it in a wide temperature range.
・原料米品種 京都産「五百万石」「京の輝き」
Variety name of raw material rice「gohyaku mangoku」「kyono kagayaki」
・京都で開発された吟醸酵母「京の琴」を使用しています。
We use Ginjo yeast "Kyono Koto" developed in Kyoto.
佐々木酒造株式会社 Sasaki sake Brewery
佐々木酒造株式会社 Sasaki sake Brewery