平安四神レッド 純米大吟醸
京都産山田錦を40%まで精米、低温長期発酵でじっくりと育て上げました。透明感のあるすっきりとした口当たり、その中にも米の旨味、味わいが調和しています。壁画師・木村英輝さん描きおろしのラベルです。
Yamada Nishiki rice from Kyoto is polished to 40% and carefully raised through low-temperature long-term fermentation. It has a clear and refreshing taste, and the umami and taste of rice are in harmony. This is a label drawn by mural artist Hideki Kimura.
・純米大吟醸 Junmai Daiginjo
純米大吟醸とは、原料米を50%以下まで精米(50%以上削る)、吟醸造り(低温長期発酵など)を行い、アルコール添加をのない日本酒です。このお酒は山田錦を40%まで精米しています。
Junmai Daiginjo is sake that has been polished to less than 50% of the raw material rice (removed by more than 50%), ginjo-brewed (low-temperature long-term fermentation, etc.), and has no alcohol added. This sake is made with Yamada Nishiki rice polished to 40%.
・アルコール分 16% Alcohol 16%
このお酒のアルコールは、原酒のためやや高めです。冷酒、常温(5〜20度)でお召し上がりいただくことがオススメです。
The alcohol content of this sake is slightly higher because it is unblended. It is recommended to be served cold, at room temperature (5-20 degrees).
・原料米品種 兵庫産「山田錦」
Variety name of raw material rice「yamadanishiki」
・吟醸酵母 きょうかい1801酵母を使用しています。
Ginjo yeast Kyokai "1801" yeast is used.
佐々木酒造株式会社 Sasaki sake Brewery