Estache bo! 2021.11.2
"Quesadilla" de polo con queixo curado en cebada
Ingredientes:
• 1/2 queixo curado en cebada • 8 tortillas de millo • 1 peituga de polo en anacos pequenos • 1 cebola vermella
Para o adobo de polo: • 2 culleradas de AOVE • 2 dentes de allo • 1 cullerada de pemento doce • 1 cullerada de ourego • 1 cullerada de perexil fresco • Sal e pementa
Para o mollo: • 2 tomates maduros pelados • 2 chiles • 1 dente de allo • 1 cunca de caldo de polo • 1/2 cunca de vinagre de xerez • 1 cullerada de azucre moreno • Sal e pementa • Aceite de oliva • Ceboliño
Elaboración:
Ándele cos queixos galegos! O recheo desta queixada facémolo rustrindo o polo previamente adobado en anacos pequenos. Nun cazo rustrimos a cebola, os chiles e o allo. Incorporamos o vinagre e o azucre moreno. Salpementamos e deixamos cocer ata formar a salsa.
Montamos as tortas de millo co fonde de queixo curado en cebada. Botamoslle o polo á metade da torta e pechámola. Empratamos co mollo. E listo para comer…!!!
この記事が気に入ったらチップで応援してみませんか?