Dous petiscos con patacas "Kennebec"
O noso reporteiro recadeiro Rafa Durán visitará a Adrián, de Patacas Eiras en Castroverde, para recoller o produto estrela de hoxe: as patacas "kennebec". Ademais o noso chef Xoanqui Ameixeiras fará esta deliciosa receita de dous petiscos con patacas "Kennbec" cunha pequena axuda da súa veciña, Isa Villanueva.
Ingredientes:
Para as patacas machucadas:
- 3 patacas
- 1/2 cunca de aceite de oliva
- 1 culler de vinagre
- 1 culleriña de pemento doce e picante
- 1 culleriña de romeu seco
- 1 culleriña de tomiño seco
- Sal e pementa
Para as patacas recheas de anchoas:
- 4 patacas
- 1 conserva de anchoas en aceite
- 60 gr. de manteiga
- 1 ovo e a xema de dous
- Sal e pementa
Elaboración:
E petiscamos con patacas! Por unha banda, cortamos as patacas pola metade e machucámolas cun garfo. Cubrímolas cun adobo feito con aceite de oliva, vinagre, pemento doce e picante, romeu, tomiño, perexil, sal e pementa.
Por outra banda, nunha tarteira secamos as patacas feitas puré. Engadimos a manteiga, salpementamos e fóra do lume, incorporamos os ovos. Mesturamos ben e metemos dentro dunha manga pasteleira.
Facemos os pasteis de pataca coa anchoa dentro, e enfornamos xunto coas outras patacas durante uns 15 minutos a 200 graos. Empratamos e listo para comer…!!!
この記事が気に入ったらチップで応援してみませんか?