Feixóns redondos aliñados con lombo de salmón
O noso reporteiro recadeiro Rafa Durán visitará a Noelia Lata, de Colectivo Xebre, en Montemaior (A Laracha), para recoller feixóns redondos. Este produto servirá para realizar a receita de hoxe, que fará o noso chef Xoanqui Ameixeiras cunha pequena axuda de Isabel, a súa veciña.
Ingredientes:
- 1 kg de feixóns
- Sal para a auga de cocción
- Auga con xeo
- 1 limón en rodas
Para o salmón á prancha:
- 2 lombos de salmón
- 1 culler de aneto
- 1 limón
- Aceite de oliva
- Sal e pementa
Para o aliño dos feixóns:
- 3 culleradas de aceite de oliva virxe
- 1 culleriña de aceite de sésamo
- 2 culleradas de améndoa frita salgada machucada
- 1 cullerada de vinagre
- 1 culleriña de pementa negra
- 1 culleriña de comiño
- 1 culleriña de perexil fresco
- 1 culleriña de sal
Elaboración:
Hoxe cos feixóns facemos unha ensalada mesturando aceite de oliva e de sésamo, améndoa torrada, vinagre, pementa, comiño, perexil e sal.
Cocemos os feixóns durante 6 minutos e mesturamos co aliño da ensalada. Nun cunco xuntamos o aneto, o aceite de oliva, o sal, a pementa e o zume de limón.
Pintamos o salmón e marcámolo na prancha. Empratamos cos feixóns verdes, e listo para comer…!!!
この記事が気に入ったらチップで応援してみませんか?