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温泉卵を作ろう/Create soft boiled egg

温泉卵を作ろう/Create soft boiled egg

温泉卵(温度卵ともいうらしい)は道具不要で簡単に自分で作れます。
どうせなら、おしょうゆではなく、出汁つゆもいっしょに作りましょう。
It is easy to make Soft boiled egg by yourself without any special kitchen tools. Create dippings sauce at the same time from scratch.

<材料>
【温泉卵】
新鮮で良質な卵   2~4個
水         1ℓと200g

【出汁つゆ】
昆布かつおのだし汁  200ml
塩 少々
みりん 大匙2
薄口しょうゆ 大匙2

<作り方>
【温泉卵】
1.厚みのある鍋に1ℓの水を沸かす
2.お湯が沸騰したら200gの水を加え、卵をおたまなどを使って静かに鍋の中に入れ、ふたをして、コンロから外し、13分放置する
3.13分たったら、たまごをとりだしておく

【出汁つゆ】
1.昆布とカツオでとった出汁に調味料をすべて加えてひと煮立ちし、さましておく

<Ingredients>
【Soft boiled egg】
2~4個     Fresh & good quality eggs
1ℓ             Water
200g        Water

【Dipping sauce】
200g       Dashi made of dried kelp and bonito flakes
A little     Salt
2 Tbs       Mirin
2 Tbs       Light colored soy sauce

<How to make>
【Soft boiled egg】
1. Prepare a thick pot, and boil 1-liter water.
2. After boiling, add 200g water and add eggs slowly in a pot.
cover the lid, move from the stove, and leave for 13 minutes.
3. Take out eggs and leave them at room temperature.

【Dipping sauce】
Add all seasonings to a dashi soup, and boil once, turn off the fire, and cool it down. 

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