バスク地方のチーズケーキ/Basque style cheese cake
バスク地方のチーズケーキ/Basque style cheese cake
このバスクチーズケーキはホンマに手間いらずなので、ベイクドチーズケーキが好きな方にはホンマにおススメです。
This recipe is the best for me so far after trying to make some.
Basque style cheese cake making does not take time and effort.
If you prefer the baked cheese cake, this one is highly recommended.
<材料> 直径15cm丸型1つ分
クリームチーズ 200g
洗双糖 大匙7
卵 2個
小麦粉 大匙1
生クリーム 200g
<Ingredients> Round cake tin of 6 inches in diameter
200g Cream cheese
7 Tbs Light brown sugaur (Sensou-tou)
2 Eggs
1 Tbsp All-purpose flour or cake flour
200g Fresh cream
1)すべての材料を常温に戻しておく。
2)クッキングシートを水にぬらしてくちゃくちゃにし、水気を切った後、丸い型にあわせて敷きこむ
3)ガスオーブンを220度30分に設定して予熱する
4)クリームチーズをボールに入れ、泡だて器でクリーム状になるまでよく撹拌する
5)洗双糖を加えて、泡だて器でさらに良く混ぜる
6)溶きほぐした全卵を少しずつ加えながら泡だて器でよく混ぜる
7)小麦粉をふるいながら加え、混ぜる
8)生クリームを加えながら泡だて器でよく混ぜる
9)型に流し入れ、一番下の段で30分程度焼く
10)型に入れたまま半日ほど冷まし、完全に冷めたら型からはずす
1) Bring all of the ingredients to the room temperature.
2) Wash the wax paper with water, remove the moisture, crumple and stretch it, and spread in the cake tin.
3) Preheat oven to 220 degree Celsius and set a time a half of hour.
4)Put cream cheese in a bowl and mix well with whisk until creamy.
5)Add light brown sugar and mix well.
6)Mix more, adding the beaten egg little by little.
7)Shift flour and mix well.
8)Mix more, adding fresh cream little by little.
9)Pour the dough in cake tin, place it in the lower third of the oven, and bake it a half of hour.
10)Cool for half a day in cake tin and take out cheese cake from cake tin after cooling down.
<Note>
・冷蔵庫で冷やすとさらに濃厚な味が楽しめます
You can enjoy more rich flavor if you refrigerate it.