フランス人に教えてもらったクレープ生地/The authentic crepe dough introduced by a French girl
フランス人に教えてもらったクレープ生地/The authentic crepe introduced by French girl
クレープはフランスではおうちでお母さんが作る手作りおやつとしていちばんよく作られているスィーツなのだそう。
確かに、フライパンひとつあれば作れるし、トッピングには、おうちにあるチョコレートソースやジャムで十分。
I hear that Crepe is one of the most popular homemade sweets in French.
Actually, you need not any special kitchen tools and you need not prepare something special for a topping.
Fruit jam or chocolate syrup is enough.
<材料 15枚分>
さぬきの夢(中力粉)または薄力粉 160g
卵 2個
洗双糖 大匙1.5
なたねサラダ油 大匙1.5
発酵バター 26g
牛乳 250ml
ラム酒 適量
<Ingredients 15pieces>
160g All-purpose flour or Cake flour
2 Eggs
1.5 Tbsp Light brown sugar
1.5 Tbsp Vegetable oil
26g Fermented butter
250ml Milk
Proper amount Rum
1. 全ての材料を計量しておく
2. 発酵バターを湯煎にかけて溶かしておく
3. ボールに小麦粉を入れて、真ん中にくぼみを作り、割った全卵、洗双糖、なたねサラダ油、溶かし発酵バターをいれて泡だて器で混ぜる。
4. 牛乳を少しずつ入れながらさらに混ぜ、最後にラム酒を加えて混ぜる
5. ラップをかけ1時間以上冷蔵庫で寝かせる
6. テフロンのフライパンを中火にかけ、少量の油を加えて、キッチンペーパーで全体をふく
7. フライパンが温まってきたら、ぬれタオルの上に置き、温度を下げてから再び中火に戻す。
8. お玉の半量程度のクレープ生地を流しいれ、薄く広げて焼く。
少し焦げ目がつくまで焼いたら、ひっくり返して少し焼く。
1. Be sure to weigh all of the ingredients before cooking.
2. Melt the fermented butter by putting a bowl of butter in hot water.
3. Put flour in a bowl and make a hole in the center of the bowl, and open eggs, add light brown sugar and vegetable oil and butter and mix them with a whisk.
4. Adding milk little by little, mix more. Add rum and mix lightly.
5. Wrap the bowl and leave the dough in the refrigerator for one hour.
6. Place the frying pan on the medium heat, add a little vegetable oil and wipe them off.
7. When the frying pan is getting warmer, place it on the wet towel once and replace it on the medium heat.
8. Put half the amount dough of ladle and spread widely and thinly.
9. Fry it until the skin is slightly burnt, and turn over.