そらまめとえびの炒め物/Stir-fried broad beans and shrimp
そらまめとエビの炒め物を作りましょう/Let's make the professional Stir-fried broad beans and shrimp.
お気に入りの料理番組のレシピを再現してみたら、ソラマメのほくほくした食感とえびが想像以上にベストマッチしていておいしかったので、ぜひトライしてみてください。ソラマメ料理のバリエーションが広がります。
I tried to reproduce the recipe of my favorite cooking show.
It was not only easier but also tastier than my expectation.
The soft and flaky texture of broad beans and shrimp taste were the best match.
Your recipe of broad beans will be increased.
Very recommended.
<材料(2人前)/Ingredients (for 2 persons)>
そらまめ/Broad (fava) beans 10 さや(pods)
えび/Shrimp 12
白ネギ/Green onion 1/4
にんにく/Garlic 1 小さじ( tsp)
黒コショウ/Black pepper 1/4 小さじ( tsp)
油/Oil 1 大さじ( tbsp)
★エビの下味用/Seasoning for shrimp
塩/Salt 1つまみ(pinch)
片栗粉/Potato starch 1 小さじ( tsp)
★合わせ調味料/ Mixed seasonings
鶏ガラスープ/Chicken soup 2 大さじ( tbsp)
塩/Salt 1/4 小さじ(tsp)
洗双糖/Ligh brown sugar 1/4 小さじ(tsp)
片栗粉/Potato starch 1/4 小さじ(tsp)
ごま油/Sesame oil 1/2 小さじ(tsp)
1. そらまめはさやからとりだし、薄皮をむく
Open the pod of fava beans, remove all beans and peel the second skin.
2. エビの殻をむき、背に包丁を入れて背ワタをとる
Peel the shell of shrimp, cut the back of shrimp and remove the sand vein.
3. 塩と片栗粉をエビにまぶし、下味をつけておく
Season shrimp with salt and potato(corn) starch beforehand.
4. 白ネギは縦半分に切り、1cm幅に切っておく
Cut green onion lengthwise into half and cut 1cm width.
5. にんにくはみじんぎりする
Cut garlic finely.
6. 合わせ調味料を作っておく
カップの中に鶏ガラスープ、塩、洗双糖、片栗粉、ごま油を入れてよく混ぜる
Make the mixed seasonings.
Add chicken soup, salt, sugar, potato starch and sesame oil into the cup and mix it well.
7. 沸騰しているお湯にそらまめをいれて30秒間煮る。30秒経ったらエビを加えさらに30秒煮る(合計1分間)。ざるにあげる。
Put the fava beans in the boiling water and boil 30 seconds, and put shrimp next and boil more 30 seconds. (1 minute in total), and drain them using a strainer.
8. フライパンに大匙1の油を加えて熱し、白ネギとにんにくを中火で炒める。さらに黒コショウを加えてさっと炒める。
Put 1tbsp oil to the pan and heat, and fry green onion and garlic with medium heat, and add black pepper and fry a little.
9. ゆでておいたえびとそらまめを加えて、さっと炒め、最後に(6)で作っておいた合わせ調味料を回しかけて、強火でさっと炒める。
Put boiled shrimp and fava beans and fry a little, and add the mixed seasoning(6) and fry with the high heat a few seconds.
<注意点/Notice>
・炒め物をおいしく作るポイントは「下準備」「火力」「スピード」なので、下準備はしっかりと行い、調理は手短に^^
The three points to make the stir-fry delicious are “preparation”, “firepower” and “speed”.
Be sure to prepare well and cook speedily.
With Coriander !
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