SDGsな、洗双糖シロップ/Light brown sugar Syrup ~SDGs cooking
洗双糖シロップ/Light brown sugar Syrup
夏はアイスコーヒーに、かき氷に大活躍するシロップですが、冬にはほぼ使わなくなるシーズン調味料なので、必要な分だけ手作りして1シーズンで使い切りましょう。
The syrup is very useful for iced coffee, shaved ice and so on in the summer, but it is a seasoning that is rarely used in the winter, so make as much as you need and use it up in one season.
<材料>
洗双糖 200g
水 80g
洗双糖と水を小鍋にいれ、弱火で絶えずかき混ぜながら砂糖が溶けるまで煮る。粗熱がとれたら、こしきでアクを取り除きながらボトルにいれる。
<Ingredients>
200g Light brown sugar
80g Water
Put the light brown sugar and water in a small pot and simmer over low heat while constantly mixing until the sugar dissolves.
Cool down, remove the scum using a strainer, and put it in a botl.