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りんごたっぷりのりんごパン/Rich Apple bread

りんごたっぷりのアップルパン/Rich Apple bread

りんごはそのまま食べるのはもちろんおいしいけど、加熱してもホンマにおいしい。
りんごパンを一度に大量に作り、冷凍保存すれば、パン屋さんに買いに行かずに食べたいときにすぐ食べられます。
そこで今回はトレー2つ分の巨大りんごパンの材料です。
All kinds of apple made in Japan are very sweet and tasty, but the dish using the baked apple is also recommended.
I usually make a big amount at the same time and freeze them so that I always can enjoy them.
Here is a recipe which of making a big apple bread. 

<材料 トレー2枚分>
北海道産強力粉「キタノカオリ」 600g
ドライイースト 12~15g
洗双糖  50~90g
加計呂麻塩 9g
発酵バター 90g
卵     2個
ぬるま湯  305g

りんご   3個
洗双糖   90g~ ※甘さはお好みで調整してください。
レモン果汁 1個分
有機レーズン 適量
ラム酒   適量
シナモン  適量

<Ingredients  >
600g Bread flour
12~15g     Instant dry yeast
50~90g      Light brown sugar
9g      Natural sea salt
90g     Fermented butter
2    Eggs
305g   Warm water

3  Apples
90g~   Light brown sugar
※Adjust the amount depending on your favorite
40~50ml   Lemon juice
Proper amount    Raisins
Proper amount    Rum
Proper amount Cinnamon powder

Ⅰりんごを煮る
1.  りんごの皮をむき1センチほどのイチョウ切りにする。
2.  鍋にりんご、レモン一個分の果汁、洗双糖、シナモンパウダーを加えて火にかける
3.  煮えてきたらラム酒を加えて火を止め、りんごとシロップを分けてりんごは冷ましておく
Ⅱパン生地を作る
1. 材料をすべてホームベーカリー(またはパンこね機)に入れ、こねる
※どちらもない場合は頑張って手で10分程度こねる
2. 濡れふきんをかけてオーブンの予備発酵機能で30分程度一次発酵させる
※予備発酵機能がない場合は、大きなボウルに50度のお湯をいれ、その中に
パン生地の入ったボウルをつける。
Ⅲりんごパンを作る
1. パン生地が2倍程度に膨らんだら、台の上に打ち粉をし、生地を3つに分け、ガスをぬきながら麺棒で横35㎝×縦25㎝ほどに伸ばす。
2. 冷ましておいたりんごとレーズンを手前の方から並べ、奥は少し余白を作り、手前からしっかりと巻く。閉じ目はしっかりと閉じる。
3. 2を8個に切り分ける
※残りの2つも同様に。
4. オーブントレーにベーキングシートを敷き、その上に切った面が上になるように並べる
5. オーブンの予備発酵機能で30分程度(2倍量の大きさになるまで)2次発酵する。
6. オーブンを180度に予熱し、12分程度焼く
7. 焼きあがったら、リンゴを煮た時に出たシロップを刷毛を使って、パンに塗る
※冷めたらベーキングシートで包み、さらにアルミホイルで包み、最後にラップして冷凍保存する。
Ⅰ Cook apples
1. Peel the apple and cut it into quarter-rounds and 1 cm thick.
2. Add apples, lemon juice, light brown sugar and cinnamon powder in a pan and heat it.
3. When it's cooked already, add rum, turn off the heat.
Separate the apples and syrup, and let the apples cool down.
Ⅱ Make bread dough
1. Put all ingredients in a home bakery (or bread kneader) and turn on the switch.
* If neither is available, knead by hand for about 10 minutes.
2. Cover with a wet tea towel and rise the dough for about 30 minutes.
*You can put a bowl of dough in the bigger bowl of 50 degrees Celsius of hot water as the substitution of the oven.
Ⅲ Make apple bread
1. When the dough rises about twice, put some flour on a board, divide the dough into three pieces, and roll it out with a rolling pin to a width of 35 cm and a length of 25 cm.
2. Put the cooled apples and raisins on the dough from the front, make a little margin in the back, and wrap it tightly from the front. Close the dough tightly.
3. Cut this dough into 8 pieces.
* Repeat the same work for more two potions.
4. Place a parchment paper on the baking tray and line it up with the cut side facing up.
5. Rise the dough for about 30 minutes (until the size is doubled).
6. Preheat the oven to 180 degrees Celsius and bake the dough for 12 minutes.
Brush the top of the bread with apple syrup after baking.
* When it cools, wrap it in a parchment paper, wrap it in aluminum foil, and finally wrap it with a plastic wrap and store it in a freezer.

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