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2020年11月16日のお弁当 Bento on November 16, 2020
30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.
野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch
●紫キャベツ、ニンジン、蒸し鶏のサラダ Purple cabbage, carrot, steamed chicken salad
鳥の胸肉は、調理酒と塩を加えた熱湯で茹で、冷ましておく。
(この状態で保存しておくと、色々なメニューに使えて便利!)
千切りしたニンジンと紫キャベツに塩を振りかけ、しんなりするまでしばらく置き、手で絞って水を切る。
蒸し鶏を細かく裂いて、加える。
マヨネーズ、黒こしょうで味を調える。
Boil chicken breast in boiling water with cooking liquor and salt and let it cool.
(If you save it in this state, you can use it for various menus and it is convenient!)
Cut the carrots and purple cabbage into thin strips, sprinkle with salt, leave for a while until tender, squeeze by hand and drain.
Finely chop the steamed chicken and mix with the vegetables.
Add mayonnaise and black pepper to taste.
●甘い卵焼き Sweet omelet
卵を溶いて、砂糖と塩少々を加えてかき混ぜる。
油を熱したフライパンに卵液を少量入れて薄く焼き、巻く。
焼けた卵を端に寄せておいて、さらに卵液をさらに少量入れて薄く焼き、
焼けている卵を芯にして巻く。
これを繰り返す。
Add sugar and a small amount of salt to the eggs and stir.
Put a small amount of egg liquid in an oil-heated frying pan, bake it thinly, and roll it.
Place the baked egg close to the edge of the frying pan, add a small amount of egg liquid to the empty space, bake it thinly, and wrap it around the baked egg.
Repeat this several times.
●アスパラのハム巻き Asparagus ham roll
筋を取り除き、レンジで蒸したアスパラを食べやすい長さに切る。
半分に切ったハムに、マヨネーズを塗り、黒こしょう少々を振りかけて、アスパラを置いて、巻き、楊枝で留める。
Remove the hard streaks from the asparagus, steam it in the microwave, and cut it into pieces that are easy to eat.
Spread mayonnaise on the ham cut in half, sprinkle a little black pepper, put the asparagus on it, roll it, and fasten it with a toothpick.
●ささがきゴボウといんげんのみそ炒め Stir-fried burdock root and green beans with miso
ささがき(薄くスライス)したゴボウは水に浸けてアクを抜く。
水少々を入れたフライパンでしんなりするまで煮る。
食べやすい大きさに切ったインゲンを加えて、
料理酒をかけて蓋をして、火を通す。
顆粒和風だし、味噌で味を調え、ごま油を回しかける。
Soak thinly sliced burdock in water to remove lye.
Boil in a frying pan with a little water until tender.
Add green beans cut to a size that is easy to eat,
Sprinkle cooking liquor, cover and cook.
Season with Japanese-style granule stock and miso and sprinkle with sesame oil.
●甘辛さつまいも Sweet soy sauce flavored sweet potatoes
一口サイズに切ったサツマイモを煮る(またはレンジで蒸す)。
余分な水分を捨て、みりん、醤油を加えて煮て、味をつける。
ゴマを振りかける。
Boil (or steam in a microwave) sweet potatoes cut into bite-sized pieces.
Discard excess water, add mirin and soy sauce, simmer and season.
Sprinkle with sesame seeds.
●豚肉とピーマンの細切り炒め Stir-fried shredded pork and bell peppers
豚肉は細長く切り、調理酒、だし醤油を回しかけて、揉みこんでおく。
片栗粉をまぶして、熱したフライパンで炒める。
細切りした赤と緑のピーマンを加えて炒め、
オイスターソースを加えて味を調える。
Cut the pork into strips, sprinkle with cooking sake and dashi soy sauce, and knead.
Sprinkle with potato starch and fry in a hot frying pan.
Add shredded red and green bell peppers and fry,
Add oyster sauce to taste.
●ブロッコリー broccoli
房に分けて、塩を加えた熱湯で茹で、水を切る。
Divide into bunches, boil in boiling water with salt, and drain.
●梅干し Umeboshi with seeds removed
●白飯 White rice
●ふりかけ(市販品) Sprinkle