2020年11月17日のお弁当 Bento on November 17, 2020
30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.
野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch
●かぼちゃサラダ Pumpkin salad
かぼちゃは柔らかめに茹で、
砕いたくるみ、干しブドウ、マヨネーズ少々を加えて、
混ぜ合わせて味をつける。
Pumpkin is steamed softly,
Add crushed walnuts, raisins and a little mayonnaise,
Mix and season.
●プチトマト Petit tomatoes
●ハンバーグ hamburge
玉ねぎはみじん切りしたら、水を加えてレンジで火を通す(または炒める)。
玉ねぎをボールに入れて、パン粉、セロリのみじん切り(なくてもOK) を入れて混ぜて粗熱を取り、ひき肉と大豆ミート(なくてもOK) を加え、小麦粉を少々、塩、コショウ、オールスパイスやお好みのスパイスで味を調える。(スパイスはなくてもOK)
中の空気を抜くように丸めて、両面を焼く。
トマトケチャップとソースを加えて、絡める。
After chopping the onions, add water and cook (or fry) in the microwave.
Put the onion in a bowl, add the breadcrumbs and chopped celery (OK if you don't have) and mix them to remove the heat. Season with spices and your favorite spices. (OK without spices)
Make a round shape to remove the air inside, and bake both sides.
Add tomato ketchup and sauce and entangle.
●厚揚げのチーズ焼き Grilled Atsuage (fried tofu) with cheese
厚揚げは食べやすい大きさに切り、
スライスチーズをのせ、オーブントースターで焼く。
半分に切ったハムで巻く。
Cut the Atsuage into pieces that are easy to eat.
Place sliced cheese and bake in an oven toaster.
Wrap with ham cut in half.
●蒸し鶏、キャベツ、コーンのカレー炒め Stir-fried steamed chicken, cabbage and corn with curry
蒸しておいた鳥の胸肉は小さく裂いておく。
一口サイズに切ったキャベツ、コーンを油を熱したフライパンで炒め、
蒸し鶏を加え、塩、こしょう、カレー粉、酢少々で味を調える。
Cut the steamed chicken breast into small pieces.
Fry bite-sized cabbage and corn in an oil-heated frying pan.
Add steamed chicken and season with salt, pepper, curry powder and a little vinegar.
●レンコン、小松菜、厚揚げの煮物 Boiled lotus root, Japanese mustard spinach, Atsuage (fried tofu)
輪切りにしたレンコンと厚揚げを煮て、余分な水を捨てる。
食べやすい大きさに切った小松菜を加えて煮て、
だし醤油をs加えて、味をつける。
Boil the sliced lotus root and Atsuage and discard the excess water.
Add komatsuna cut into a size that is easy to eat, boil, and
Add dashi soy sauce and season.
●ピーマンのちりめんじゃこ炒め Stir-fried bell peppers with chirimenjako (dried sardine fry)
細切りしたピーマンをゴマ油で炒める
ちりめんじゃこを加えて、少し跳ねるまで炒める
だししょうゆ少々を振りかけて味付けする
Cut the green bell peppers into long pieces and fry them in sesame oil.
Add the chirimenjako (dried sardine fry) and fry a little more
(Maybe the fish bounces a little)
Add some dashi-soy sauce to taste
●梅干し Umeboshi with seeds removed
●白飯 White rice
●ふりかけ(市販品) Sprinkle