2020年10月19日のお弁当 Bento on October 19, 2020
30分以内でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.
野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch
●アスパラのベーコン巻き Asparagus rolled in bacon
アスパラをレンジ用蒸し器で蒸し、食べやすいサイズに切る。
ベーコンでアスパラを巻いて、楊枝で留めて、フライパンで炒める。
Steam the asparagus in a microwave oven and cut it into pieces that are easy to eat.
Roll the asparagus in bacon, fasten it with a toothpick, and fry it in a frying pan.
●厚揚げのチーズベーコン焼き Grilled Atsuage (fried tofu) with cheese bacon
厚揚げは薄めにスライスし、チーズとベーコンを上にのせて、
オーブントースターで焼く。お好みでしょうゆを添える。
Slice Atsuage (fried tofu) thinly, put cheese and bacon on top,
Bake in an oven toaster. Add soy sauce if you like.
●小松菜と油揚げの煮びたし Boiled Komatsuna(Japanese mustard spinach) and Abura-age(deep-fried tofu)
細切りにした油揚げと、一口大に切った小松菜を鍋で煮る。
火が通ったら水分を捨てて減らして、だししょうゆを回しかける。
Aburaage cut into strips and Komatsuna cut into bite-sized, boil in a pan.
After boiling, reduce the water and sprinkle with dashi-soy sauce.
●りんご Apple
一口大に切って、塩水に浸け変色を防ぐ。
Soak a bite-sized apple in salt water to prevent discoloration
●ウィンナー Wiener sausage
ウィンナソーセージを斜めに切って、2つを合わせて楊枝でとめ、
フライパンでソテーする。
Cut the wiener sausage diagonally, put the two together,
fasten with a toothpick, and saute in a frying pan.
●ちくわあげ(市販冷凍品) Chikuwa (frozen product)
●鳥の照り焼き Teriyaki chicken
一口大に切った鶏肉を、ごま油を熱したフライパンで炒め、
みりんと醤油を入れてたれを絡める。
A bite-sized piece of chicken
Fry sesame oil in a hot frying pan,
Add mirin and soy sauce and entangle the sauce.
●かぼちゃ Steamed pumpkin
一口大に切ったかぼちゃをレンジ用蒸し器で蒸す。
Pumpkin cut into bite-sized pieces
Put it in a steamer for microwave oven
Steam in the microwave.
●梅干し Umeboshi with seeds removed
●玄米飯 Brown rice