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2020年11月2日のお弁当 Bento on November 2, 2020

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch

●ピーマンとナスの肉詰め Meat-stuffed green bell peppers and eggplant with
玉ねぎはみじん切りしたら、水を加えてレンジで火を通す(または炒める)。
玉ねぎをボールに入れて、パン粉、セロリのみじん切り(なくてもOK) を入れて混ぜて粗熱を取り、ひき肉と大豆ミート(なくてもOK) を加え、小麦粉を少々、塩、コショウ、オールスパイスやお好みのスパイスで味を調える。(スパイスはなくてもOK)
ピーマンは縦に半分に切って種と軸を取り除き、内側に片栗粉をはたき、
ひき肉(ハンバーグのタネ)を詰める。
ナスは食べやすい長さに輪切りにして、縦半分に切り込みを入れ、内側に片栗粉をはたき、ひき肉(ハンバーグのタネ)を挟む。
油を熱したフライパンに、肉を下にして入れて焼く。
水少々を入れて、蓋をして、蒸し焼きにして、肉にしっかり火を通す。
お好みで、ケチャップとソースを加えて、からめる。

After chopping the onions, add water and cook (or fry) in the microwave.
Put the onion in a bowl, add the breadcrumbs and chopped celery (OK if you don't have) and mix them to remove the heat. Season with spices and your favorite spices. (OK without spices)
Cut the green bell peppers in half vertically, remove the seeds and stems, and sprinkle the potato starch on the inside.
Stuff minced meat (hamburger steak).
Cut the eggplant into pieces that are easy to eat, make a cut in half the thickness, sprinkle the potato starch inside, and sandwich the minced meat (hamburger steak).
Put the meat down in a frying pan heated with oil and bake.
Add a little water, cover, steam and cook the meat well.
If you like, add ketchup and sauce and entangle.


●アスパラの胡麻和え Asparagus with sweet sesame sauce
アスパラは食べやすい大きさに切り、レンジで蒸すか茹でる。
ボウルに砂糖、味噌、すりごまを入れて混ぜ、
アスパラを加えて和える。

Cut the asparagus into pieces that are easy to eat and boil or steam in the microwave.
Put sugar, miso and sesame seeds in a bowl and mix.
Add asparagus and mix.


●ゴボウとニンジンとキュウリのサラダ Burdock, carrot and cucumber salad
ゴボウとニンジンは細く切り、茹でるかレンジで蒸す。
キュウリは細く切って塩を振ってしんなりするまで置き、水を加えて塩分を洗い流し、手で絞る。
キュウリ、ゴボウ、ニンジン、マヨネーズを入れて混ぜ合わせる。

Cut burdock root and carrot into small pieces and boil or steam in the microwave.
Cut the cucumber into small pieces, sprinkle with salt and leave until soft, add water to wash off the salt, and squeeze by hand.
Add cucumber, burdock root, carrots and mayonnaise and mix.


●ちくわの磯部揚げ(冷凍市販品) Deep-fried chikuwa isobe (frozen commercial product)


●小松菜とニンジンのおかか(鰹節)和え Komatsuna (Japanese mustard spinach) and carrot with Katsuobushi (dried bonito flakes)
ニンジンは細く切って、茹でる。
食べやすい長さに切って小松菜を加えて、茹でる。
余分な水分を捨てて、だし醤油を加えて混ぜ、鰹節を加えて混ぜ合わせる。
※鰹節が調味料を含んで、しっかり味が付きます。

Cut the carrots into small pieces and boil.
Cut the Komatsuna into pieces that are easy to eat, add them, and boil them.
Discard excess water, add dashi soy sauce and mix, add bonito flakes and mix.
※Katsuobushi contains seasonings, so it has a good flavor.


●さつまいもの甘辛煮 Sweet potatoes boiled in sweet soy sauce
さつまいもを食べやすい大きさに切って、茹でる。
水分を減らし、みりんとだし醤油を加え、煮詰めて味を絡ませます。

Cut sweet potatoes into pieces that are easy to eat and boil. Reduce the amount of water, add mirin and dashi soy sauce, and boil down to entangle the taste.


●梅干し Umeboshi with seeds removed


●白飯 White rice


●ふりかけ(市販品) Sprinkle

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