![見出し画像](https://assets.st-note.com/production/uploads/images/37946774/rectangle_large_type_2_d03f4184364fcf0a5617e2d253dc128f.jpg?width=1200)
2020年10月30日のお弁当 Bento on October 30, 2020
30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.
野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch
●ハンバーグ hamburge
玉ねぎはみじん切りしたら、水を加えてレンジで火を通す(または炒める)。
玉ねぎをボールに入れて、パン粉、セロリのみじん切り(なくてもOK) を入れて混ぜて粗熱を取り、ひき肉と大豆ミート(なくてもOK) を加え、小麦粉を少々、塩、コショウ、オールスパイスやお好みのスパイスで味を調える。(スパイスはなくてもOK)
中の空気を抜くように丸めて、両面を焼く。
After chopping the onions, add water and cook (or fry) in the microwave.
Put the onion in a bowl, add the breadcrumbs and chopped celery (OK if you don't have) and mix them to remove the heat. Season with spices and your favorite spices. (OK without spices)
Make a round shape to remove the air inside, and bake both sides.
●たたきごぼう Struck burdock
ごぼうは、たわしや丸めたアルミホイルでよくこすって洗い、
泥や黒い部分を取り除き、水にさらす。
めん棒などで叩いて、ごぼうの繊維を柔らかくする。
食べやすい長さにきって、酢を加えた水でゆでる。
だし醤油とみりんを加えて味を調える。
すりごまを加えて混ぜる。
Wash the burdock root with a scrubbing brush or rolled aluminum foil.
Remove mud and black areas and expose to water.
Beat with a rolling pin to soften the burdock fibers.
Cut to a length that is easy to eat and boil in water with vinegar.
Add soy sauce and mirin to adjust the taste.
Sprinkle with rubbed sesame seeds and mix.
●甘い卵焼き Sweet omelet
卵を溶いて、砂糖と塩少々を加えてかき混ぜる。
油を熱したフライパンに卵液を少量入れて薄く焼き、巻く。
焼けた卵を端に寄せておいて、さらに卵液をさらに少量入れて薄く焼き、
焼けている卵を芯にして巻く。
これを繰り返す。
Add sugar and a small amount of salt to the eggs and stir.
Put a small amount of egg liquid in an oil-heated frying pan, bake it thinly, and roll it.
Place the baked egg close to the edge of the frying pan, add a small amount of egg liquid to the empty space, bake it thinly, and wrap it around the baked egg.
Repeat this several times.
●ピーマンのちりめんじゃこ炒め Stir-fried bell peppers with chirimenjako (dried sardine fry)
細切りしたピーマンをゴマ油で炒める
ちりめんじゃこを加えて、少し跳ねるまで炒める
だししょうゆ少々を振りかけて味付けする
Cut the green bell peppers into long pieces and fry them in sesame oil.
Add the chirimenjako (dried sardine fry) and fry a little more
(Maybe the fish bounces a little)
Add some dashi-soy sauce to taste
●肉じゃが Meat, potatoes and vegetables
ニンジンとじゃがいもは食べやすい大きさに切って、レンジで蒸す。
牛肉を牛脂を熱したフライパンで炒め、クシ切りした玉ねぎを加えて炒める。ニンジンとじゃがいもを加えて炒め、みりんと醤油を入れて混ぜ合わせ味を調える。
※混ぜた時に少しジャガイモが崩れるくらいまで、柔らかめに火を通しておくと、あまり煮込まなくてもしっかり味が付きます。
Cut carrots and potatoes into a size that is easy to eat and steam in the microwave.
Fry the beef in a frying pan with heated beef fat
Cut the onions into a size that is easy to eat, add and fry.
Add carrots and potatoes and fry, add mirin and soy sauce and mix to adjust the taste.
* If you mix potatoes and cook gently until they crumble, you can enjoy them deliciously without overcooking.
●梅干し Umeboshi with seeds removed
●白飯 White rice
●ふりかけ(市販品) Sprinkle