見出し画像

【ます寿司③】卵そぼろ寿司・縁起がいい!丸い木型で作るコマ寿司|Home cooking in Toyama

富山県のます寿司は、世界でただ1つの特別な木型で作られた押し寿司です。今回はこの木型で作る卵とお肉の寿司をご紹介します。

Masu sushi from Toyama Prefecture is pressed sushi made using a special wooden mold, the only one in the world.

This time I will introduce egg and meat sushi made using this wooden mold.


ミニサイズのます寿司の木型

ミニサイズの木型で作るお寿司


子どものお弁当に作ったこのお寿司♡
This sushi I made for my child's lunch box ♡

豚ひき肉と卵を使用したお寿司で、甘辛い味付け、ごはんが進みます。
This sushi is made with minced pork and eggs, and has a sweet and spicy seasoning that goes well with the rice.


ひじきはしょうゆで味付けし、フライパンで炒めました。
これを作っておくといつでも海藻が食べることができます。

Hijiki was seasoned with soy sauce and fried in a frying pan.
If you make this, you can eat seaweed anytime.


コマのように、円状に卵などの具を並べました。

Eggs and other ingredients were placed in a circle like a spinning top.


コマは「よくまわる」ことから縁起物です。
Spinning tops are considered lucky charms because they spin often.

お金がまわる
チャンスがまわってくる
money comes in.
A chance will come.


コマのようなお寿司を食べて、いいことありますように♡
I  hope that something good will happen to you when you eat Koma's sushi.




いいなと思ったら応援しよう!