【ます寿司③】卵そぼろ寿司・縁起がいい!丸い木型で作るコマ寿司|Home cooking in Toyama
富山県のます寿司は、世界でただ1つの特別な木型で作られた押し寿司です。今回はこの木型で作る卵とお肉の寿司をご紹介します。
Masu sushi from Toyama Prefecture is pressed sushi made using a special wooden mold, the only one in the world.
This time I will introduce egg and meat sushi made using this wooden mold.
ミニサイズの木型で作るお寿司
子どものお弁当に作ったこのお寿司♡
This sushi I made for my child's lunch box ♡
豚ひき肉と卵を使用したお寿司で、甘辛い味付け、ごはんが進みます。
This sushi is made with minced pork and eggs, and has a sweet and spicy seasoning that goes well with the rice.
ひじきはしょうゆで味付けし、フライパンで炒めました。
これを作っておくといつでも海藻が食べることができます。
Hijiki was seasoned with soy sauce and fried in a frying pan.
If you make this, you can eat seaweed anytime.
コマのように、円状に卵などの具を並べました。
Eggs and other ingredients were placed in a circle like a spinning top.
コマは「よくまわる」ことから縁起物です。
Spinning tops are considered lucky charms because they spin often.
お金がまわる
チャンスがまわってくる
money comes in.
A chance will come.
コマのようなお寿司を食べて、いいことありますように♡
I hope that something good will happen to you when you eat Koma's sushi.